Met stromend water, drukke kanalen, brede rivieren en grote sluizen is niet iedereen vertrouwd. Daar wil de VGNgroep wat aan doen.
 
Wie het water op wil met een snelle motorboot, moet in het bezit zijn van een vaarbewijs. Het vaarbewijs geeft aan dat de schipper op de hoogte is van de verkeersregels op het water, maar hoe zit het met de praktijk?
VGN is één van de weinige in Nederland die een cursus aanbiedt om het varen met een snelle motorboot onder de knie te krijgen.


De lessen worden op maat gegeven, door professionals uit de wereld van de politie te water, de kustwacht, het reddingwezen en de marine. Het thema veiligheid staat tijdens de cursus centraal.
Tijdens de lessen komen daarnaast de volgende onderwerpen aan de orde:

-Voorbereiding
-Traileren
-Wegvaren en afmeren
-manoeuvreren bij langzaam-en snelvaren
-Snelvaren
-Golven
-power trim en tilt
-ankeren
-man over Boord

De gehele cursus duurt 2 dagen, het gebruik van de boot en de kosten van de brandstof zijn bij de prijs inbegrepen. In-Company of deeltrainingen behoren tot de mogelijkheid. 

 

Teaser


(Beter) zeilen met een klassiek schip
Als u graag (beter) wilt leren zeilen op een klassiek schip kunt u bij VGN terecht. Ook als u geen zeilervaring heeft of tot nu toe uitsluitend op een modern jacht heeft gezeild. Deze vaartraining vindt plaats op uw eigen schip of op één van onze klassieke schepen.

Op ons/uw schip leert de schipper/instructeur u hoe u het schip tuigt, de zwaarden gebruikt, de lieren hanteert, het grootzeil reeft en de kluiver zet. Als u dat wilt krijgt u ook les in het zeilen zelf, met veel praktische tips en adviezen. Zoals genoemd kan de training natuurlijk ook op uw eigen schip plaatsvinden.


(Beter) manoeuvreren met een klassiek schip
Wilt u (beter) leren manoeuvreren met uw schip? Aanleggen aan hoge wal, wegvaren van lager wal, varen in drukke sluizen, door smalle bruggen, ankeren, varen op stromend water, droogvallen op ’t Wad. De instructeur van VGN kan u de fijne kneepjes van het manoeuvreren bijbrengen.

U gaat samen een of meerdere dagen op door u gekozen vaarwater allerlei praktijksituaties uitvoeren op uw eigen schip. De training kan ook op een van onze schepen plaatsvinden